Dopadła nas ostatnio śniadaniowa nuda, więc postanowiłam coś z tym zrobić. Pasta jajeczna z ziołami i makrelą to było to. Słona ryba świetnie komponuje się z jajkami w towarzystwie koperku i szczypiorku, a wszystko połączone słodką papryką i majonezem. Ja swoją zrobiłam krojąc jajka, nie miksując, bo wolę taką konsystencję, ale Wy swoją możecie zmielić, i tak będzie pyszna. Przygotujcie sobie na śniadanie, bo naprawdę warto.
Składniki:
- 6 jajek
- 1 mała wędzona makrela
- pół pęczka koperku
- pół pęczka szczypiorku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić bardzo drobno.Wrzucić do miski. Dodać rozdrobnioną makrelę pozbawioną ości. Koperek i szczypiorek posiekać i dodać do jajek z makrelą. Posypać łyżeczką papryki. Do miski dodać 2 łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby pasta się "przegryzła".
To drugie zdjęcie jest mega <3 !! ;))
OdpowiedzUsuńDzieki :)
Usuń