Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- 3 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 100 g roztopionego masła
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- garść bakalii lub ziaren (orzechy, rodzynki, dynia, słonecznik, migdały itp.)
Przygotowanie:
Do miski wsypać mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia i sodę. Do sypkich składników dodać pokrojoną w małe kawałeczki czekoladę i bakalie lub ziarna. Wbić 2 jajka, dodać 3 łyżki miodu i roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uformować małe kulki z ciasta i rozgnieść na płaskie ciasteczka. Piec w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 10 - 12 minut.
owsiane ciasteczka zawsze dobre! o kazdej porze i na kazda okazje! :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :) I nigdy się nie nudzą :)
UsuńMniam, wyglądają wyjątkowo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuń