poniedziałek, 7 lipca 2014

Wybaczcie za tą przerwę, ale mały przestój na blogu spowodowany był moją przeprowadzką. Sami zapewne wiecie jak to jest. Na szczęście już po wszystkim, także mam nadzieję, że będziecie zaglądać tutaj zdecydowanie częściej. Tagliatelle pomidorowe z tuńczykiem, przepis jest bardzo prosty. Ubrudzicie jedynie patelnie i garnek, ale gwarantuję, że makaron z tym sosem jest przepyszny i uda się każdemu. Wybieram to danie zawsze wtedy, kiedy na przygotowanie obiadu mam niewiele czasu, a składniki z puszek wystarczy wrzucić na patelnię. 




Składniki: 
  • makaron tagliatelle pomidorowe (250 g) 
  • tuńczyk w kawałkach w puszce
  • łosoś w kawałkach w puszcze (opcjonalnie, jeśli nie macie łososia dodajcie drugą puszkę tuńczyka)
  • duża cebula
  • pomidory krojone w puszce
  • małe opakowanie śmietany 18 %
  • łyżeczka vegety

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Do cebuli dodać tuńczyka. Gdy się podsmaży, dodać łososia. Na patelnię dodać pomidory z puszki i chwilę pogotować pod przykryciem. Dodać śmietanę, doprawić vegetą i zagotować, żeby wszystkie składniki się "przegryzły". Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu i wymieszać z sosem. 




0 comments:

Prześlij komentarz