niedziela, 19 października 2014

Mam dla Was dziś przepis na pyszne czekoladowe ciasto. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, a przede wszystkim bardzo smaczne. Do tego słodka, dojrzała gruszka, która pasuje idealnie do czekolady. Ciasto jest bardzo wilgotne, a w każdym gryzie można wyczuć kawałeczki gorzkiej czekolady. Na pewno będzie Wam smakowało.




Składniki:

  • 8 łyżek cukru
  • 10 łyżek mąki
  • 120 g miękkiego masła
  • 3 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 4 gruszki
Przygotowanie:

Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Zmiksować całość. Dodać jajka i pokruszoną czekoladę i ponownie zmiksować. 2 gruszki pokroić w kostkę i dodać do ciasta, wymieszać. Wyłożyć ciasto na blaszkę. Na wierzchu ułożyć pozostałe dwie gruszki pokrojone w ćwiartki. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.



2 comments: